yeni yelik - forum - iletiim - reklam - english
  ara
ANASAYFA
HAKKIMIZDA
UYELER
KOSE YAZARI
HABERLER
BAGLANTILAR

Neden sponsor bulamadý?

SALI, KASIM 11, 2008

Nesli Çölgeçen "Son Buluþma"yý Saba Tümer'e anlattý

HABERTÜRK'te Saba Tümer'in dün akþamki konuðu Züðürt Aða ve Selamsýz Bandosu gibi Türk sinemasýna damga vurmuþ filmlere imza atan yönetmen Nesli Çölgeçen'di.

14 Kasým'da vizyona girecek "Son Buluþma"yý anlatan Çölgeçen, Saba Tümer'in sorusu üzerine filme sporsor bulunamadýðýný açýkladý. Ýþte izleyenlerin mail ve telefonla destek yaðdýrdýðý o sohbet..

'Son Buluþma'yla ilgili biraz bilgi alabilir miyiz?

Atatürk'ün yaþayan son üç askerinin hikayesini anlatan bir film. Öncelikle þu sorunun cevabýný veriyor bize. Bu Kurtuluþ Savaþý'ný veren kimlerdi? Nasýl insanlardý? Ve o kuþak nasýl bir kuþaktý? o insanlarýn bütün o insani özelliklerini, kahramanlýklarýný, vatan sevgisini, cesaretlerini hepsini görüyoruz ve bunlarýn tamamýný da bugünkü yaþamlarýndan hareketle görüyoruz. Kendileri bir taraftan anlatýyorlar, bir taraftan da çevreleriyle, birbirleriyle girdikleri iliþkilerden anlýyoruz ki, Kurtuluþ Savaþý'ný yapan bu insanlar hakikaten çok farklý insanlarmýþ, o kuþak hakikaten çok farklý bir kuþakmýþ.

Son Buluþma gerçek sinema türünde bir film. Belgesel yaklaþýmý içinde bir film ama içinde belli bir oranda öyküsü de olan bir film. O anlamda biraz etkiliyor insanlarý. Herhangi bir prova yok. O gazilerle birlikte hep birlikte oturup o anlardan yaptýðýmýz bir film.

Siz bunlarý ne zaman yapmaya karar verdiniz?

Sinemada þöyle bir þey var. Her yönetmenin neredeyse saplantý haline getirdiði projeler vardýr. Yönetmenler bu projeleri fýrsat bulduðunda yapmak isterler. Bu proje benim için böyle bir projeydi.

Bir de bunda geç kalmamak lazým. Kaç tane gazimiz kaldý ki...

Yok artýk. Bir tane var. Benim yapmayý düþündüðüm drama projesiydi. Bir oyuncu, bir senaryo, bir kurgusal projeydi. bunun üzerinde zaman zaman çalýþýyordum, zaman zaman býrakýyordum. Fakat bir türlü bunu realize edecek bir ortam, zaman bulamamýþtým. 2005 yýlýnda tekrar bu projeyi gündeme getirdim. Dramasýný çekmek üzere yeniden senartyo çalýþmalarýna, araþtýrmasýna baþladým. Sonra çocukluðumdan beri bildiðim, takip ettiðim bir þeydi Kurtuluþ Savaþý gazileri. Çünkü bazý arkadaþlarýmýn Kurtuluþ Savaþý gazisi dedeleri vardý. Onlardan çok þey dinlemiþtim. Þevket Süreyya Aydemir bizim üst komþumuzdu. Lisede ve fakültenin ilk yýllarýndayken sürekli ona ziyarete giderdim. ondan da çok þey dinlerdim. Yani kýsacasý bu benim hayatýmda 'Mutlaka yapmam gereken bir proje' diye hep vardý kafamda. En son 2005 yýlýna geldiðimizde 'Bu artýk yapýlmalý' dedim. 'Bunun kurgusuyla uðraþýp vakit kaybetme' dedim, kendi kendime. Yaþayan gerçek kahramanlarýmýz var ve bunlarý birer birer kaybediyoruz. 'Gerçek kahramanlarýn peþine düþ, önce onlarý çek, ondan sonra gerekirse, kurgusal olaný yaparsýn' dedim. Neredeyse bir sabah kalktým, ekibi topladým, 'Arkadaþlar, çekime gidiyoruz' dedim. Böyle baþladýk. Gittik, ellerini öptük, yanlarýna oturduk. Ve 3 ay boyunca onlarla yaþadýk.

Ayrý ayrý yerlerde miydi? Hepsini bir araya getirdiniz mi?

Hayýr. Sürekli gidip geldik. Yalnýz içlerinden bir tanesi 2005 yýlý Zafer Haftasý'nda arkadaþlarýný ziyerete gidip onlarla vedalaþtý.

Var mý o sahne?

Var.

Siz çektikten sonra ikisi daha vefat etti...

Böyle bir 8-10 ay arayla vefat ettiler.

Son kalan 3 kiþiyle de siz bu belgeseli yapmýþ oldunuz.

Bu anlamda da kendimi çok þanslý hissediyorum.

Onlarýn hikayelerinde sizi en çok þaþýrtan, etkileyen ne oldu?

Birçok þey tabii ki þaþýrttý. Kurtuluþ Savaþý'nýn mesela inanýlmaz bir yoksulluk içinde yapýlan bir savaþ olduðunu birebir o savaþýn içinde, cephede bulunmuþ insanlardan duymak hakikaten çok etkileyiciydi. Silahsýz bir savaþ Kurtuluþ Savaþý, 10 kiþi bir silahýn baþýnda biri þehit olunca o silahý alýyor, öteki þehit olunca öteki...Böyle bir savaþ bu ve bu bizim filmimizde var olan kahramanlar bu olayý bilfiil yaþamýþlar. Ýki tanesi zaten yaralanmýþ da. Bu zaten etkileyici bir þeydi. Ama beni en çok þaþýrtan þeylerden bir tanesi üçü de inanýlmaz derecede nüktedan, hayata sarýlý, kendileriyle barýþýk, çevreleriyle barýþýk, doðayla barýþýk, süreekli espri yapan hatta ve hatta inanýlmaz derecede kendileriyle dalga geçen insanlar. Ýnsanýn ister istemez böyle bir beklentisi olmuyor. Çünkü bir kahraman karþýnýzdaki. Kurtuluþ Savaþý gazisi, üstelik de 100 küsür yaþlarýný doldurmuþlar. Bu beni önce çok þaþrýttý sonra düþündüm. Dedim, 'Niye þaþýrýyorsun? Bu ülek Nasreddin hocalarý çýkarmýþ', yani bu ülke insaný böyle.

Bir de neler yaþamýþlar? Savaþlarý görmüþler, yokluklarý götmüþler, kýtlýklarý görmüþler. Artýk onlar dünyayýi hayatý, insaný kavramýþlar. Yani onlar dalga geçmesinler de kim dalga geçsin? Üçü biraraya geldiler dediniz, ne yaptýlar, ne konuþtular?

Üçü bir araya gelmedi, bir tanesi diðer iki tanesini ziyaret etti.

Hiç birbirlerini tanýmýyorlardý deðil mi?

Birbirlerini medya aracýlýðýyla tanýyorlardý. Son dönemlerinde artýk iyice birbirleriyle medya aracýlýðýyla iliþki kurmaya baþlamýþlar. Gerek yazýlý basýnda gerek görsel basýnda kendileriyle ilgili çýkan haberleri pür dikkat dinliyor ve izliyorlarmýþ.

Birbirlerini de 'Ne zaman sýra bana gelecek?' diye de izliyorlardýr, deðil mi?

Zaten filmde söylüyor onu. Onlar ölümle de dalga geçiyorlardý. Hayýrlý yolculuklar, diliyorlardý birbirlerine mesela, o derece. Ermiþ gibiydiler. Ýnanýlmaz bir þeydi. Bütün bunlar gerçek haliyle Son Buluþma filminde seyirciyle buluþacak.

Bu filmin bence en büyük özelliklerinden bir tanesi burada çok gerçek, çok inandýrýcý bir vatan sevgisi var. Bir fedakarlýk var ve bir vefa var. Bu film asla ve asla tekrarý olmayacak bir film. Çünkü bu üç kahraman artýk aramýzda deðil ve benzerleri de yok. Bu anlamda film gerçek sinema filmi olmaktan öteye ikinci bir anlamý var ki, bugüne ve gelecek kuþaklara çok öenmli bir belge. Kurtuluþ Savaþý'nýn son belgesi olacak, Son Buluþma. Ve bunu çok inanarak, çok isteyerek yaptýlar. Daha öncekileri birtakým gazeteciler ziyret etmiþ, üniversiteler ilgilenmiþ. Aþinaydýlar çekimlere fakat bizim farklý bir þey yaptýðýmýzý çok kýsa zamanda kavradýlar. Ve inanýr mýsýnýz, gönüllü biçimde, 'Biz önümüzdeki kuþaklara çok öenmli belge ýrakýyoruz' bilinciyle inanýlmaz bir eforla filmde görev aldýlar, bunu bir görev gibi yaptýlar.

Son görevleri de buydu diyebiliriz.

Buydu. bu filmin kendilerini ölümsüzleþtireceðini ve Türk toplumuna çok önemli bir mesaj býraktýklarýnýn bilincindeydiler.

Çok daha deðiþik bir soru soracaðým. Bu filmi çekerken sponsor bulmakta ya da destek bulmakta zorlandýnýz mý?

Bu film, Kültür Bakanlýðý'nýn belgesel film yapým desteðini almýþ bir filmdir. Kültür Bakanlýðý'na bu anlamda tabii ki çok teþekkür ederiz. Ama o destek inanýlmaz küçük bir destektir.

Yani yol paranýzý falan karþýlar...

Evet o kadar. Bu film öyle bir destekle çekilecek bir film deðildi. Çekim süresi de uzundu, montaj süresi de uzundu. Maliyeti çok yüksek bir filmdi bu. Bu film tamamen bizim kendi kaynaklarýmýzla gerçekleþti. Hiçbir sponsoru yoktur.

Siz mi araþtýrmadýnýz?

Biz araþtýrdýk. Ama bu film sponsorsuz bir filmdir.

Mustafa filmi ile ilgili birtakým tartýþmalar oldu ya, sizin de baþýnýza herhangi bir þey geldi mi?

Hayýr. Biz bir arayýþ içine girdik, bulamadýk. Belki de bizim beceriksizliðimizden dolayý. Bu film Türkiye'de sponsor bulamadý.

Peki size gerekçe olarak neyi gösterdiler?

Gerekçe konuþulmadý. Yani bir gerekçe konuþmaya da ihtiyaç yok sanýrým. Biz proje aþamasýndayken sponsor aramadýk. Dediðim gibi ben o sabah 'Arkadaþlar çekime gidiyoruz' dediðimde bu film ortaya çýkmayacaktý. Yani biz zamanla mücadele ettik.

Sizi bir þey dürtmüþ deðil mi?

Evet. Filmi seyreden bir arkadaþ, 'ilahi bir güçseni çaðýrmýþ' dedi. Yani þöyle dedi: 'Aslýnda onlar seni çaðýrmýþ' Ben hakikaten kalktým, 'Bunu mutlaka yapmam lazým' dedim, girdim yaptým. Biz filmi bitirdikten sonra sponsor aradýk, ama olmadý. Olmamasý çok önemli bir þey deðil...

Hayýr, olmamasý tabi ki çok önemli bir þey deðil, siz filmi tamamladýnýz. Gayet güzel bir giþe elde edeceðinden de eminim ben. Bu aralar bu tarz tartýþmalar olduðu için, tarihi nitelikte bir belgesel bu. Buna sponsor olmaktan kim, neden çekildi?

Bu bence ciddi bir bilimsel araþtýrma konusu. Yani bu böyle birkaç lafla...

Yani siz gitiðiniz þirketlerde 'Ben böyle bir þey çektim, sponsor olmak ister misiniz?' mi dediniz? Yoksa izletip de mi böyle bir talepte bulundunuz?

Tabi izlettik.

Ýzlettirdiðiniz halde gittiðiniz yerlerden 'Hayýr' yanýtý mý aldýnýz?

Evet...Ama bu önemli deðil. bu filmin yapýlmasý öncelikle önemli. Þimdi bundan sonra halktýr sponsor. Bence sinemada en büyük sponsor halktýr. Halk eðer kendi filmine sahip çýkarsa gerisi çok fazla bir þey deðil.

Mustafa'yý seyrettiniz mi?

Hayýr. Elbette seyredeceðim.

Peki tartýþmalarý izliyor musunuz?

Maalesef. Bizim iþilerin kampanyasý vardý, açýkçasý ilgilenemedim. Kulaktan dolma þeyler var.

Onlar sponsor bulurken siz bulamýyorsunuz. Peki niye ayný anda vizyona girmedi? Çünkü onlar ilginç bir rüzgar aldýlar arkalarýna...

Teknik problemlerimiz oldu, parasal problemlerimiz oldu. Bu film birtakým problemlerle ortaya çýktý. Ama çýktý film artýk. 50 yýl, 100 yýl kalacak. Bu film babalarýmýzý, dedelerimizi anlatýyor. bu film aslýnda bizi anlatýyor. Zaten bir halk filmi bu film. Seyirci gitiði zaman kendini görecek. Kendi babasýný kendi dedesini, kendi atalarýný, kendi geleneðini görecek. Kendi ilkelerini ,kendi düþüncesini ,kendi yaþamýný görecek. Bu görünen þey dünya tarihinde çok önemli bir dönüm noktasý olan Kurtuluþ Savaþý'nýn son temsilcilerinin belgesi olarak kalacak. 50 yýl sonraya da kalacak, 100 yýl sonraya da kalacak. Þöyle düþünün: Teknoloji müsait olsaydý, dünya tarihinde çok önemli bir dönüm noktasý olan Ýstanbul'un fethiyle ilgili sesi ve görüntüsü olan insanlarýn görsel ve iþitsel malzemesi olsaydý bugün çok deðerli olmaz mýydý? 100 yýl sonra bugün yaptýðýmýz film, Kurtuluþ Savaþý'nýn kimler tarafýndan yapýldýðýný nbizim torunlarýmýza gösterecek. Bir de þöyle gösterecek. Kahramanlarýmýzýn Osmanlý olarak doðup Osmanlý olarak büyüyüp Osmanlý olarak geliþip, Osmanlý askeri olan hatta, sonra Cumhuriyet askeri olup Kurtuluþ Savaþý'nda bir dönüþümü yaþamýþlar. Bu çok önemli bir tarihi belge. Sözlü tarih açýsýndan çok önemli. Osmanlý'yý kapsýyor, Cumhuriyeti de...

Onlarla 2005'te görüþtünüz tabi. Ne diyorlardý o zamanki durumlara? Nasýl bir yorumda bulunuyorlardý Türkiye'nin durumuna?

Ben onlarýn aðzýndan direkt olarak Türkiye ile ilgili çok somut bir yorum duymadým. Ama üçü de inanýlmaz derecede ilgiliydi. Gündemi takip ediyorlardý. Üçünden de ortak duyduðum yorum kardeþlikti. Vatan sevgisi ve kardeþlik. Elbette ki baðýmsýzlýk ve özgürlük. Biz bu ülkeyi baðýmsýzlýk için kurtardýk, bu savaþý bunun için verdik. Kardeþ kalmayý bunun için çok önemsiyorlardý.

Peki bu gazilerimiz içinde Atatürk'le birebir tanýþmýþlýðý olan var mý?

Evet. Gazi Yakup Satar..O çok profesyonel bir asker. 1. Dünya Savaþý'na katýlmýþ. Irak'ta savaþmýþ bir asker. Kurtuluþ Savaþý'nýn ilk yýllarýnda o tür tecrübeli askerler çok az var. Ve o kendi anlatýmlarýndan Atatürk'le yan yana olmuþluðu var.

Onunla ilgili herhangi bir þey anlatýyor mu?

Anlatýyor. Filmde kendi aðzýndan duyuyoruz.

Gazilerimizi hayatta en çok üzen þey neydi?

Dediðim gibi böyle çok somut, bu anlamda bir þey aðýzlarýndan duymadým. Ama genel anlamda ülkelerinin iyi olmalarýný istiyorlardý. Pozitif bakýyorlardý her þeye. Yoksulluk ortadan kalksýn, birlik ve beraberlik içinde olalým diyorlardý.


(Ýzleyici sorusu) Neden Kurutuluþ Savaþý'yla ilgili çok kapsamlý film çekildiðini merak ediyorum. Atatürk devrimlerinden bahseden bir filme hem gençlere hem dünyayaya tanýtýlmamasýný anlayamýyorum. Acaba bu filmle birlikte devamý da gelecek mi? Savaþ sýrqasýndaki hali, duygularý anlatmaya çalýþan bir film ortaya koyacak mýsýnýz?

Çok güzel bir soru ama bir çýrpýda cevaplanacak bir soru deðil. Sektörel nedenler var. Endüstriyel olarak bir altyapýnýz olmasý gerekiyor. Böyle filmleri yapabilmek gerekiyor. Hem de çok ciddi bir bütçe gerekiyor.

Saba Tümer: Sponsor yok sayýn seyirciler sponsor yok! Deminden beri anlatmaya çalýþýyoruz.

Ben bir film yaptým, film konuþulmalý. Benim bir þey söylemem gerekmiyor.

Bu zamanda biraz konuþmakta fayda var gibi geliyor bana. Çünkü karþýnýzda baþka bir film var ve inanýlmaz bir PR'la gidiyor. Bence siz de birazcýk böyle PR yapýn...

(Ýzleyici yorumu) Sponsor olayý üzücü ama güzel tarafý da var. Sponsorlarýn filme müdahale etme imkaný olmadýðýndan önemsiyorum. Bence böylesi daha iyi olmuþ. Zaten Kurtuluþ Savaþý da böyle zorluklarla yapýlmamaýþ mýydý?

Teþekkür ederim. Yalnýz þunu söylemek isterim bizim sponsor arayýþýmýzdaki ana þeyimiz bu filmi Türk halkýna sunmak içindi, yapmak için deðildi. Mümkün olduðu kadar büyük kitlelere ulaþmasýydý amaç.

Kazak Þenliði 'Sinemalar Derlemesi' 3-9 Aðustos'ta Los Angeles, DGA'de

CUMARTES�, HAZ�RAN 23, 2012

The Second "Kazakhstan Montage of Cinemas: Film & Cultural Festival" launches at the Directors Guild of America (DGA) in Los Angeles on Aug. 3 for a one-week celebration of Kazakh cinema and culture, including musicians.

The festival is a stellar opportunity for directors, producers, location scouts, and the general public to get an understanding and appreciation of this exotic locale without leaving home.

Sweeping from the Caspian Sea on its Russian border to the Altai Mountain range on the Chinese border, Kazakhstan has a rich nomadic history as well as a powerful current tapestry of cultures. Since gaining independence in 1991, the Central Asian Republic has embraced its remarkable filmmaking past that dates back to the 1930's, when Sergei Eisenstein made his classic “Ivan the Terrible” in this mystic land, and has even given rise to several "New Wave" movements.

Opening night on Aug. 3rd begins with a reception at 7 pm, and includes a program of live entertainment until 11 pm, at the DGA Theater.

Sponsored by Kazakh Geographic Society (KazGeo.kz ), helixfilmsinc.com , the Embassy of the Republic of Kazakhstan, and the Honorary Consulate of Kazakhstan in Los Angeles, the festival includes Advisory Board Members Steven-Charles Jaffe (GHOST, K19), David Marconi (Screenwriter, ENEMY OF THE STATE), and Ambassador Erlan Idrissov.

Tickets cost $10 (including free parking) can be purchased from the festival’s website. "Kazakhstan Montage of Cinemas: Film & Cultural Festival 2012" will be held Aug. 3 - 9 at the Directors Guild of America on 7920 Sunset Blvd in Los Angeles, California

For more information, please see www.kazakhfestival.com - KazakhFilmFestLA@gmail.com

Kaynak : HelixFilmsInc.com

65. Cannes Film Þenliði'nde en iyi Kýsa Film 'Sessiz' (Be Deng) seçildi.

PAZAR, MAYIS 27, 2012

65. Cannes Film Festivali kapanýþ töreninde Ýlk Altýn Palmiye Kýsa Film dalýnda verildi.

En Ýyi Kýsa Film ödülünü 'Sessiz' filmiyle Rezan Yeþilbaþ kazandý.

DÝYARBAKIR'DA ÇEKÝLDÝ
Belçim Bilgin ve Cem Bender'in baþrollerinde olduðu, daha önce Akbank Kýsa Film yarýþmasýnda en iyi film ödülü de alan film, Kültür ve Turizm Bakanlýðý Sinema Müdürlüðü'nün desteðiyle Diyarbakýr'da çekildi.

'Sessiz' Cannes'da kýsa film kategorisinde bugüne dek Türkiye'den yarýþan dördüncü film. Bundan önce Koza filmi ile Nuri Bilge Ceylan, Kýyýda filmiyle Ebru Ceylan ve Poyraz filmiyle Belma Baþ festivalin yarýþmalý bölümüne seçilmiþti. 1939 yýlýndan bu yana Cannes'da uzun metraj kategorisinde yarýþan ve baþarý elde eden toplam yedi filmimizin yönetmenleri, Yýlmaz Güney, Nuri Bilge Ceylan ve Fatih Akýn olmuþtu.

Kaynak : www.ensonhaber.com

Di�er Haberler

Efsane Filmi'deki Türk Lokumu

BÜCHER UND POLITIK: Literatur im Minenfeld

Black Hawk Down: VFX and Postproduction. Interview with Olçun Tan

5. Türkçe ve Sahne Sanatlarý Yarýþmasý

Elimizdeki Birkaçý

Shorts Awards Altýn Portakal'a

1. Los Angeles Türk Film Þenliði tarihi Mýsýrlý Sinemasý'nda

Holivut’un fethi

Ömer Faruk Tekbilek ile Yasmin Levy Toronto'da konser verdi

Can, Sundance'de Seyirci Ödülü aldý

1. Los Angeles Türk Film Þenliði 1 Mart'ta Baþlýyor

Ýstanbul modern'deki 'Hayal ve Hakikat' sergisi New York Times'ta

Sýra dýþý bir roman ‘’Provokatör, Paranýn Olmadýðý Gün’’

ABD’den Antalya Müzesi'nde sergilenmek üzere getirilen 'Yorgun Herakles'i 35 bin kiþi ziyaret etti.

Emre Arolat Architects’e Dünya Mimarlýk Festivali’nde “Highly Commended” ödülü

Raþit Çelikezer’in yönettiði 'Can' Sundance Film Festivali'nde

Twenty7'nin 2. Müzik Klibi 'No Chemical Love'

Semih Tareen Film Müziði Albümü Tüm Marketlerde

WORLD'S TALLEST MAN-Sultan Kösen'in belgeseli at Bel Air Film Þenliði'nde

'Direk Aþk'a Amerika'dan iki ödül

Cenk Uygur: Sesimi Kýsmaya Çalýþtýlar

Graffiti Festivali, 24 Temmuz Pazar günü Taksim Gezi Parký'nda!

Direk Aþk'a Accolade'den Ödül

Sinem Bodrum'da söyleyecek

Kazým Mirþan ve Erken Türk Tarihi finalde!

Kazak Film Þenliði

Türk Pasaportu bir Belgesel

Sinem Saniye Los Angeles'de Japonya icin cok ozel konser verecek

Anzaklar ve Türkler ABC'de

Hakan Günday DilDile'de

Cannes'da Türk Kýsa Filmleri

DÝREK AÞK bir Ýrem Altuð fikri

Alex Demir Interview on TRT

Kendini Türk hisseden ‘Cavad Han’ filmini izlesin

Cengiz Aytmatov Film Günleri

Atatürk aþký Broadway'de

Almanya’da 'Kurtlar Vadisi Filistin' yasaklandý

Resmine Atis'in Fortunate Sons filmine açýk mektubu

Altýn Türk Ödülleri Oylamasý

Türk Sanatçýlar SOFA 2011 Sanat Sergisi'nde

Fatih Akýn'a Onur Ödülü

"Simyacý'nýn Hikayeleri"

'Ýlahi adalet yerini buldu' Ali Sunal, mutluluktan uçuyor...

HOMELAND-VATAN-Bir Kýbrýs Belgeseli

Türk sinemasý rekor peþinde

Twenty7 Müzik Vidyo

Londra Türk Filim Þenliði

'Türk Sinemasý' mý demiþtiniz?

47. Altýn Portakal Sinema Ödülleri

Toronto'da 'Yaþasýn! Ýstanbul' nidasý 35. Toronto Film Festivali'nde on beþ Türk filmi gösterilecek

rif Mardin belgeseli Los Angeles'ta

Los Angeles’ta bir "Aðrý" Hikayesi

Tribeca'da Sibel Kekilli'nin oyandýðý 2 filim ödül, Ferzan Özpetek'in filmi de 1 ödülle þenliðe Türk imzasý attýlar

Ýsmail Cem Televizyon Ödülleri sahiplerini buldu

Güney Doðu Avrupa Filim Þenliði 2010 Los Angeles'ta gerçekleþiyor

TARKANI KÝM HATIRLAYACAK YETENEK KORKU VE GENÇLÝK

‘The Pacific’e konu olan Ýzmir yangýný diziden çýkarýldý

TÜRK-ERMENÝ ÝLÝÞKÝLERÝNÝ KONU ALAN FÝLM FRANSA'DA VÝZYONA GÝRDÝ

'Büyük Oyun' San Francisco'daki þenlikte 'En Ýyi Film' ödülüne layýk görüldü

Yunanistan'ýn Eurovision þarkýsýna kemençe tepkisi

"9. Boston Türk Film ve Müzik Festivali" Yeþim Ustaoðlu'nun Pandora'nýn Kutusu filmiyle baþlayacak.

Türk filmlerinin Avrupa'daki tanýtýmý açýsýndan önem taþýyan Amsterdam Türk Fiilmleri Þenliði baþlýyor

Ünlü müzisyen ve yapýmcýnýn belgeseli Ýstanbul Filim Þenliði'nde gösterilecek

Sinem'in A.B.D. gezisi 2 gün sonra baþlýyor

Runaway Yapým bu yapýmýn yýldýzý

BAL Altýn Ayý'yý Aldý!

KELIN, OSKARLAR'DA SON ELEMEYE ALINDI

"Sinem'in 'Aþký Yunan nefretini Yendi"

New York’taki filim þenliðinden 4 Türk'e ödül

Kutluð Ataman'ýn Köln çýkarmasý

NEFES'in korsaný neden çýkmýyor?

MTV AMÖ 2009 - MaNga EN ÝYÝ AVRUPALI SANATÇI SEÇÝLDÝ

Dahi: Aydýn Esen

Kazakistanlý Uygur Sanatçý Ahmet Can AHAT davetiyesi

‘Ayrýlýk’a Filistin’den de tepki

Nuri Bilge Ceylan’a Büyük Ödül

Nefes rekor kýrdý

Kazak filmi KELIN Oskar aday adayý

Kültür baþkenti yaðmasý!

AYRILIK dizisine Ýsrail ayarý

Halit Refið hayatýný kaybetti

Ebru TV wins three Emmy awards

'Güneþi Gördüm' Oskar aday adayý

Selçuk Öksüzoðlu'nun yeni belgeseli: "The Turkish Musician"

Fatih Akýn'a "Soul Kitchen" ile Jüri Özel Ödülü

L.A. Times Cherien Dabis Söyleþisini ve

Yönetmen Greyson’dan Ýsrail’e protesto

Sinem Saniye MTV Söyleþisi

Stockholm'da Yaþayan Türk Yazar Önder Bir Hint Yayýncýyla Anlaþma Ýmzaladý

Issýz Adam'a A.B.D.'den Ödül

"ÇÝZGÝ ROMAN SEVÝN!" yönetmen Ertuð Tüfekçioðlu ile söyleþi

'DIG COMICS' Kýsa Belgesel Gelecek Filim Þenliði Gösterimleri

Comic-Con 2009: CCI-IFF Ödülleri-DIG COMICS En Ýyi Belgesel

Ankara'dan Hollywood'a!

EN ÝYÝSÝ, YEGANE, KRAL

Türkiye'nin sesleri New York'ta

Dig Comics Dünya Gösterimi San Diego Comic-Con Uluslararasý Film Þenliði'nde

Türk müzikali ilk defa Broadway'de

Beyond belonging lll Almancý ! Tiyatro ve Film Þenliði

Turkla.com'dan fotografçýlýk ve fotoþop çalýþtayý

The Guardian: Ývedik'e dikkat!

Kurtlar Vadisi'nden bir film daha

Jennifer Fontaine

3. TÜRK KLASÝK MÜZÝÐÝ ÇALIÞTAYI

Cannes Film Festivalinde ’’Türk Gecesi’’

Türkiye'de deneklere rüþvet

"Devrim Arabalarý"na Monaco’da ödül

Altýn Koza jury announced

SESSÝZ GÖSTERÝ

Malkovich’e "Sinema Onur Ödülü"

Orta Doðu Gümbür Gümbür

Ödüllü Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ýn filmi Los 27 Mart'ta Los Angeles'da gösterimde

Güneþi Gördüm by Mahsun Kýrmýzýgül

En Geniþ Alanda Düzenlenen Türk Þenliði

BASIN DUYURUSU, BLUEMASK PRODUCTION, Mart 2009

AYÇA ERSOY'UN RENK DÜNYASI

Türk Rakçý, Kutsal, 26 Mart'ta,

Sinem Saniye Müzik Klibi

Ývedik 2’ye Alman basýnýndan büyük övgü!

Kurtlar Vadisi’nin yayýn tarihi belli oldu

"Üç Maymun" pýt pýtý biraz bol ahlaki çöküntüyü anlatan bir hikaye

Türk tarihinin karanlýðýna ýþýk tutan filim

Broken Windows þimdi DVD'de

'Recep Ývedik 2' Almanya’da da rekor kýrdý

Türk Film Bestecisine Amerika’dan Üçüncü Kez En Ýyi Film Müziði Ödülü

ÝST/West EL CID'de

Recep Ývedik 2’den tüm zamanlarýn rekoru

Aþkýn Özcan'ýn " THE MINI-SUBMARINE " adlý romaný çýktý!

"Are We In Love!" - Müzik Klibi Kutlamasý

"My Rumi Valentine"

Kendi sinemasýný en çok sevenler Türkler

Güz Sancýsý’nýn baþrolünde James Bond olmalýydý

Gradient Effects Takýmý, Gnarls Barkley Klibi için Visual Effects Society Ödülüne Aday

A.R.O.G hasýlat rekoru kýrdý

CAFAM ile SoCiArts Yapým Sunar

ADA

'3 Maymun’dan dev adým

Gradient Effects Sundance için 2 film bitirdi

Holivud'daki Araplar ve Müslümanlar

THY için geliyor

New York'ta Ýdil Biret konseri

PANDORA’NIN KUTUSU 23 Ocak 2009’da sinemalarda

Sonbahar dizisi ekibi kaza yaptý: 2 ölü

"Üç Maymun" Palm Springs Filim Þenliði’nde

Toronto Evrenkenti mezunu Türk 6. Kitabýný Yayýnladý

Suriye’de "Türk Filmleri Þenliði"

Karagöz, Türk-Amerikan Televizyonu'nda

MUSTAFA MISTIK!

6-7 Eylül sancýsý beyazperde

Filim Eleþtirmenlerine Ölüm! Yaþasýn Þöhretler Alemi!

Dostum Pasifik Imza Gunu Westwood'da

Özpetek’in filmleri New York’ta

Warner Bros’tan Türk’lere: Fuck off ve fuck you!

Nuri Bilge Ceylan Asya-Pasifik Sinema Ödülleri'nde En Ýyi Yönetmen ve 3 Maymun Söyleþisi

Sedef Erken: We need a Musician's Union

Uluslararasý Hollywood Öðrenci Film Þenliði'nde 3 Türk Filmine, 3 Ödül

Emre Aydýn, "Avrupa’nýn En Ýyi Sanatçýsý"

Türkçesi Varken

Türk filmine korku Oscar'ý

3 Türk filmi Uluslararasý Hollywood Öðrenci Film Þenliði'nde

Son Buluþma

Türk filmleri Asya’daki yolculuðunu sürdürüyor

Müzik medyasýnýn deðiþmesi lazým

Turkish Kasbah

"Altýn Ýstiridye", "Pandora’nýn Kutusu"nun

New York Türk Filim Þenliði Gösterim Çizelgesi

Jennifer Fontaine Haberleri

'Filmmaking is my sickness, success is my painkiller'

ÜNLÜ SÝHÝRBAZ KUBÝLAY QB TUNÇER LAS VEGAS'TA

mustafa

Serdar Burhan Kalsýn American Carol'da

Ali Taran'a göre Türkiye reklamý

Gradient Effects-Olçun Tan ve Gnarls Barkley'nin Kalbine Þarký Söyletti

Sinem ve Alper Turkish-American Hour'da

Bükreþ Film Festivali'nde Türk sinemasýna 3 birincilik

Amerika Dans Festivali'nde tanýdýk bir koreograf: Aydýn Teker

Doðukan Manço ile geçmiþten bugüne yolculuk...

New York'ta Türk Sinemasý Oturumu

Türk Sinemasý'nýn A.B.D. çýkartmasý

Benim yalnýz ve güzel ülkem

Hollywood'taki Türkler `Body Of Lies' filminde

Ceylan’a En Ýyi Yönetmen' Ödülü

'Üç Maymun' Cannes'te Altýn Palmiye yarýþýnda

The Second Venice-2. Venedik

Hüseyin Karabey'e Tribeca'da En Ýyi Kurmaca Yönetmeni Ödülü

TIE Etkinlikleri Basýnda: TÜRKLER, ABD FÝLM SEKTÖRÜNE EL ATTI

DOCU TURK TÜRK BELGESEL GÖSTERÝMÝ 2008, Los AngeleS

Türk belgeselleri New York'ta esti

New York'taki Carnegie Hall'da Osmanlý-Türk Müziði Dinletisi

Wexler, Fontaine sketch Clowns

DUMAN 2008 A.B.D. KONSERLERÝ

Ýþte yeni Atatürk

Sinem Saniye'nin ilk L.A. konseri

ÝNSANÝty sanat sergisi - Beliz Ýristay

TRT 1915 Ermeni Olaylarý Dizisi Çektirecek

Özgürlükler ve Demokrasi Ülkesi A.B.D.

Ertuð Tüfekçioðlu'nun söyleþisi Ebru TV'de

Halk ozaný Aþýk Veysel anýlýyor

Ýstanbul

"Shake It Baby!" written by Aþkýn Özcan

Giovanni Scognamillo: “Sanatçý deðil, zanaatçýyým.”

Bayrampaþa filmi belgesel gibi oldu

'Kýsa Filmciler Ödül Avcýlýðý Yapýyor!'

120 Bakan'dan tam not aldý

Cem Yýlmaz'lý GÝTT adlý OPET reklam kampanyasýna ödül

Alex Demir Turkish Hour'da

Guinness'e girdi ama kendine bir ev alamadý

Kazakistan Oskar'a Aday

When I Don't Sleep... çýktý

Say'ýn ödülünü babasý aldý

Gülsin Onay Kremlin'de

Kýsa filmin tarihine imza atan usta

Recep Ývedik 22 Þubat'ta Sinemalarda

Bir Türk Köyünde Doða Ana'nýn Kanunlarý'na Gençlik Dolu Bir Uyanýþ

Corc Vaþingtýn Evrenkenti belgeselcilere burs veriyor

'Made In Europe' yakýnda sinemalarda

HÝPHOPÝSTAN En Ýyi 10 Hip Hop Filmi Arasýnda

HÝPHOPÝSTAN En Ýyi Kýsa Belgesel Ödülü Kazandý

Nihat Genç anlatýyor...

'Sinema Sinemadýr' kardeþim!

Türk sinemasý 2007'ye rekorla veda ediyor.

Mehmet Akif Ersoy 20 Aralýk 1873, Ýstanbul – ö. 27 Aralýk 1936, Ýstanbul

Alex Demir 'Arkanýzda belli bir güç yoksa tutunmanýz imkansýz'

Öpüþürsen Yuðtub'a düþersin tabi

TÜRK ASILLI AMERÝKALI OYUNCU ALEX DEMÝR ÝLE NEW YORK’TA ‘HOLLYWOOD SOHBETLERÝ'

Akýn'ýn 2 Köküne Olan Baðlýlýðý Filimlerine Yansýyor

Gencebay: 'Yunanlar bizim akrabamýz olabilir'

Köln'de Türk Filim Þenliði

Seda Aybay'ýn "Ýstanbul Hatýralarý" by Kybele Dans Tiyatrosu'nda

Sema Gösterisi, 17 Aralýk Pazartesi, Royce Hall'da

Louvre Müzesi'nde Türk esintisi

Fransa'da Türk Sinema Günleri

3 gurbetçi Türk'ten yeni bir oyun 'Crysis'

Hollywood'da Kürdistan siyaseti ve Türk Düþmanlýðý

ÝZ, AVRUPA'NIN EN ÝYÝ BELGESEL KANALI SEÇÝLDÝ

Lev Yýlmaz'ýn

Sertab'ýn Ýngilizce Türküsü protesto edildi

Orta Asya'nýn Kutsal Sesleri

'Saklý Yüzler' Gösterimi

Justin McCarthy Ebru TV'de

Türk Filmi - þiir

'Kurtuluþ Savaþý filmi çekeceðim'

Leslie Bates-Büyüktürkoðlu'ndan

Amerika'yý inlettiler

Ýlköðretim Okulu Öðrencilerinden Ermeni Katliamý Belgeseli

MUSEREVIEW - Aðustos, Eylül, Ekim 2007 Þairleri

"Þimdi Türküm demek hoþuma gidiyor"

Asya Pasifik Sinema Ödülleri'nde TAKVA 3 dalda aday

Hayko Cepkin'in Ýzmir Konseri

Kýbrýs Uluslararasý Kýsa Film Þenliði

'Takva'nýn yönetmeni Özer Kýzýltan 'European Discovery 2007'ye aday gösterildi

"Ýklimler" 27 Eylül'den Ýtibaren Almanya'da Sinemalarda

Türk Rak Topluluðu mor ve ötesi Kasým'da ABD'nin Batý Yakasýnda 2 konser vermeðe Geliyor

"Yaþamýn Kýyýsýnda" Almanya'nýn Oscar adayý

Jeff Treves' new work on CG Society

Goran Bregoviç ilk kez 29 Eylül'de Ankara'da!

"Yumurta" Avrupa'nýn en iyisine 12 dalda aday

New York'ta Zeki Demirkubuz filmleri gösterimi

Ýstanbul ÞÝMDÝ Viyana-Einladung zur Vernissage am 13 Eylül'de

Barýþ Günü'nde Türk-Ermeni kardeþliði

Bir Osmanlý Askerinin Sýradýþý Anýlarý baþlýklý aný kitabý Ekim Yayýnlarý'ndan çýktý.

3. Uluslararasý Avrasya Filim Þenliði Ang Lee ile baþlýyor

'Takva' Saraybosna'da en iyi film seçildi

Mevlana filmi Konya'da çekilecek

A Play "Calling In Love" World premier opens on 8.17.07 Friday

'Kurtlar' güldürü yapacak

TRT'nin Holivud ataðý

1. Sevim Tanürek Þarký Yarýþmasý

Atatürk'ün hayatý çizgi romanda

Türk Müziði Avrupa'da neden Dinlenmiyor?

Fatih Akýn'dan Trabzonspor belgeseli...

Altýn Portakal'dan Türk sinemasýna yeni destek

THE SECOND VENICE - by Askin OZCAN

Türkiye bu iki reklamý konuþuyor!

4 Temmuz Zafer Bayramý

Kemal Sunal kabri baþýnda anýldý

’Uzak’ 1000 film listesinde

Türk kültürü Disneyland yolcusu

Kýrýk Melek baþladý

Photograph exhibition titled “Ýstanbul Armenians”

Beþ Vakit (Times and Winds) 2007 Los Angeles Filim Þenliði'nde

Yener Korkut on TRT

"Anadolulu" adlý kýsa filim 8 Haziran'da USC'de

Türk Yönetmen Þahin'in History Channel'daki 'CITIES OF THE UNDERWORLD' belgeseli seyredilme rekoru kýrýyor

Fatih Akýn Kan 2007'deki baþarýsý

Clementine Feature Set Up in Türkiye

Muses Prize - Poetry to Askin Ozcan

"Anadolulu" Robert Zemeckis Dijital Sanatlar Merkezi'nde gosterilecek

Müslüman Kimliðinin Amerikan Televizyonundaki Yeri adlý oturum Beverly Hills'de gerçekleþecek.

Mondo Macabro'nun Gözde Türk Sinemasý Belgeseli

ATIF YILMAZ’ý saygýyla anýyoruz

Kars'ta Film Cekmeye Ne Dersiniz?

Alex Demir Ebru TV'de

IKI KIZ Los Angeles'daki Güneydogu Avrupa Film Senligi'nde

ON PBS: American Masters: Atlantic Records: The House That Ahmet Built

ARMENIAN REVOLT 1894-1920 - SCREENING ON 25TH

18. Türk Film Günleri Münih'de baþlýyor

John Lennon Beste Yarýþmasýný Sinem Kazandý.

The Midday Express: Repairing the Turkish image via movies

Salih Memecan, JibJab'la beraber 'Siyasal Yergi'de

Dondurmam Gaymak'a HBO Uluslararasý Güldürü Filimleri Þöleni'nden Ödül

Mennan Yapo - Önsezi

Mevleviler Güney Kaliforniya'da!

ÝSTANBUL KLASÝK TÜRK MÜZÝÐÝ KAMPI

Leslie Bates Büyüktürkoðlu'nun yeni Turkla.com makalesi

The Sultans of Satire: Middle East Comic Relief

Turkey battles genocide claims in Hollywood

Alinur Geceyarýsý Expresi gerçeðini belgeledi

Turkish Comedian Gülden Performs in Middle East Comic Relief, Jan. 27!

Türk sinemasýndan kovboy filmi

HOKKABAZ Irvine'da

'Çince söylesin daha çok insana hitap eder'

Yeþilçam Hollywood’u bitirdi

Türk Sinemasý'nýn yükseliþi...

Yüksel Aksu anlatýyor

Fatih Akýn ve son filmi

"Anti-Jewish" Turkish film pulled from US theaters

Kime niyet kime Euroimages

BAYRAMPAÞA CEZAEVÝ FÝLÝM ÞENLÝÐÝ

Dondurmam Gaymak Oskar adaylýðýna bir adým daha yaklaþtý

YA TUTARSA? ve GÖNLÜMÜN ÝSÝ (WELL SOOTED) Boston Türk Filim Þenliði'nde

Türk Hattatçýlýk Sanatý

Uneasy Ottomans-LA Weekly

Resmine Atis, Tom Sizemore ve Edward James Olmos ile SPLINTER'da baþrolde

Turquoise

ifremi unuttum