yeni yelik - forum - iletiim - reklam - english
  ara
ANASAYFA
HAKKIMIZDA
UYELER
KOSE YAZARI
HABERLER
BAGLANTILAR

Yüksel Aksu anlatýyor

�AR�AMBA, ARALIK 13, 2006

Sinema.com

Yüksel Aksu'nun ilk filmi "Dondurmam Gaymak", festivallerdeki baþarýsýnýn ardýndan Türkiye'yi Oscar yarýþýnda temsil etmek üzere seçildi ve þimdi de gösterime giriyor. Filmin genç yönetmeni Aksu, "Dondurmam Gaymak" filmiyle hedeflediklerini anlatýyor.


De Sica'nýn herkesin oyuncu olabileceðine iþaret eden bir epigrafýyla açýlan "Dondurmam Gaymak" filminin hikâyesi de referanslarla dolu. Dondurmam Gaymak'la Yeni Gerçekçilik arasýndaki asýl bað, filmin yalnýzca taþra insanýný konu alan bir hikâye anlatmakla yetinmeyip, taþra hayatýný da hikâyesine ve üretim pratiðine dahil etme konusunda büyük bir çaba göstermesinden kaynaklanýyor. Birkaç profesyonelin dýþýnda, tamamen yöre insanlarýndan oluþan bir ekiple çekilen film; bu insanlarýn þivelerini, geleneklerini, gündelik kaygýlarýný ve mizah anlayýþlarýný da 'anlaþýlma' kaygýsý gütmeden, tavizsiz bir þekilde perdeye taþýyor. Türkiye'yi Oscar yarýþýnda temsil etmek üzere seçilmesiyle üzerindeki iyice iyice artan "Dondurmam Gaymak" filminin yönetmeni Yüksel Aksu, aþaðýdaki söyleþide, "Dondurmam Gaymak" filmiyle hedeflediklerini anlatýyor.


Filmin ilk gösterimi 25. Ýstanbul Film Festivali'nde yapýlmýþtý, fakat vizyona oradaki gösteriminden çok sonra giriyor. Bu, sizin tercih ettiðiniz bir þey miydi? Arada daðýtýmla ilgili nasýl geliþmeler oldu?
Biz filmi daha önce, geçtiðimiz yýl vizyona girecek þekilde tamamlamayý düþünüyorduk ama ekonomik nedenlerle geciktik. Ýstanbul Film Festivali'ndeki ilk gösteriminde Jüri Özel Ödülü aldý biliyorsunuz, festivale gelen Gerard Depardieu de filmi çok beðendi ve bir açýklama yaptý. De Sica'ya benzetti ve dünya sinemasýnýn bu tür filmlere ihtiyacý olduðunu söyledi. Tüm bu geliþmeler filme olan ilgiyi artýrdý. Daðýtýmcýlarla da bir sorun yaþamadýk, hemen Özen Film'le anlaþtýk. Baþlangýçta, filmde yýldýz bir isim olmadýðý için "entelektüel film" muamelesi yapýyorlardý, ama izledikten sonra fikirlerini deðiþtirip 50 kopyaya çýktýlar. Güzel de bir takvim verdiler bize. Ýstanbul'da ve Adana'da aldýðýmýz ödüllerden sonra, þimdi Oscar aday adayý olarak seçilmesinin de etkisiyle vizyonda ilgi göreceðini düþünüyorum. Ben elimden geldiði kadar açýk yapmaya çalýþtým filmi; üstü örtük bir anlatým tercih etmedim, çok fazla metaforlara yer vermedim. Ben filmimin kendisinin star olmasýný istiyordum, yapýmýyla, oyuncularýyla, tarzýyla? Kimseyle dalaþmak istemiyorum ama artýk konuya, hikâyesine bile bakýlmýyor filmin. Ben baþlangýçtan beri filmin þöyle bir yere oturmasýný istiyordum: Hem seyirlik bir tadý olsun, hem de bu tadý yaratmak için sinema sanatýnýn gereklerinden ödün vermesin. Yüzeyselliðe düþmeden, hem seyirlik olan, hem de kendi içinde entelektüel tadlarý olan bir film yapmaya çalýþtým.


Hazýr deðinmiþken, filminizin Oscar'daki þansýyla ilgili görüþlerinizi de soralým. Orada ne tür çalýþmalarýnýz olacak?
Kurgu aþamasýndayken Hermes Film ortak olmuþtu, yoksa film montajdan çýkamayacaktý. Hermes Film'in, bu konularda çok profesyonelce çalýþan bir ekibi var, vizyonlarý çok geniþ. Orada onlar bir PR çalýþmasý yapacaklar ki bu adaylýktan sonra Oscar'ýn daha ziyade bir PR çalýþmasý olduðunu öðrendik. Ben, duygusal bakýyor olabilirim ama, film dikkate alýnýrsa, küçümsenmezse, orada þansý olacaðýna inanýyorum. Çünkü Dondurmam Gaymak, dünyanýn unuttuðu þeyleri ifade ediyor bence: naiflik, doðallýk, sahicilik, hakikilik ve sýradan insanýn da estetik bir deðer üretebileceði? Bilindik taþra algýsýný kýran bir film. Bilindik taþra algýsý nedir, þiddet, kavga, kan davasý, vs. Bunun yanýnda genel olarak oryantalist bakýþ açýsýný da kýran bir film yaptýðýmýzý düþünüyorum; tespihli, þalvarlý, nargileli köylüler yok bu filmde. Bunun dýþýnda da, 11 Eylül'den sonra, tamamen Ýslamcý teröristlerden oluþan bir Ortadoðu coðrafyasý algýsý var. Halbuki bu coðrafya, özellikle de Anadolu coðrafyasý, pek çok medeniyete beþiklik etmiþ, kültürel açýdan çok zengin. Bu zenginlik, sokaktaki insanlarýn gündelik hayatlarýna da sirayet ediyor ki bu sirayetin bizim filmimize de yansýdýðýný düþünüyorum. Filmde genel olarak bir Türkiye panoramasý verdiðimizi düþünüyorum. Filmde doðrudan oralý insanlar oynadýðý için, yurtdýþýnda da ilgi çekecektir.

Oyuncular filmi izlediklerinde nasýl bir tepki verdi? Eleþtirileri oldu mu?
Onlar çok memnun hallerinden. Ýkinci filme ne zaman baþlayacaðýz dediler. Zaten eleþtirecek bir gözle bakmýyorlar. Genelde kendilerinin gösterdiði performanstan çok memnunlar ve filmi çok sahiplendiler. Öylesine bir filmde oynadýk gibi deðil, bizim filmimiz gibi hiseediyorlar. Filmi imece usulü yaptýðýmýz için herkes yönetmen kadar filmin sahibi gibi hissediyor kendini. Çocuklardan ve kadýnlardan bazýlarý sinemasever oldular, hiç film kaçýrmýyorlar ve izledikleri filmleri daha farklý bir gözle deðerlendiriyorlar. Açý ne demek, montaj ne demek öðrendiler... Bir filmin arkasýnda yatan emeðin önemini kavradýlar. Hatta içlerinden biri, "artýk televizyonda bir film varken zap yapmýyorum" dedi. Biraz interaktif bir þey onlar için, oyuncular ama kendilerini oynuyorlar... Film, arka tarafýyla da, hinterlandýyla da önemli, bir tür enstelasyon gibi. Oyuncular da hem prodüksiyona katýldýlar, hem oynadýlar, hem PR'ýnda varlar, serüven devam ediyor aslýnda.. . Ýlk onlar izlediler. Zaten dayanamadým, onlarýn baskýsý yüzünden Muðla'da gala yapmak zorunda kaldýk.


Filmin ele aldýðý meselelerle, dondurmacý karakteri üzerinden yükselen global kapitalizme deðinmesi, taþrada geçiyor olmasý, bu 'gerilla' tarzý, imece usulüyle çekilmiþ olmasýyla çok iyi örtüþüyor. Filmin hikâyesi gerektirdiði için mi böyle yapým þekli tercih ettiniz, yoksa bundan sonra da bu yapým anlayýþýnda filmler çekerek mi yolunuza devam edeceksiniz?
Ýlk tesptinize katýlýyorum. Aslýnda az önce bahsettiðim teknik aksaklýklar filmin üslubunu bütünleyen, besleyen bir etki yapýyor. Hafif arýzalý estetik, Brecth'in aestetik dediði þey. Gýcýr gýcýr sesler, gýcýr gýcýr görüntüler, gýcýr gýcýr oyunculuklar bu filme çok da gitmezdi zaten ve ben o tür filmleri çok da sevmiyorum. Biz bu film için sürekli organik tarým yaptýk diyoruz. Organik tarým yapýnca armut mutlaka yamuk yumuk olur, öyle ideal þekilde bir armut ya da kocaman bir þeftali elde edemezsiniz; ama lezzeti iyidir, içindenh ufak kutlar filan çýkabilir ama lezzetini garanti edebilirsiniz. Bizim film de böyle biraz. Zaten dekupajda ben mümkün olduðu kadar geniþ resimler kullanmaya çalýþtým, çok ataksiyonlu, komplikasyonlu mizansenler kurmamaya çalýþtým, kurmamam gerekirdi ve kuramazdým da zaten. Çünkü komplikasyonlu mizansenlere o oyuncularý sýðdýrmaya çalýþtýðýnýz zaman mutlaka oyununda, sahiciliðinde bir zaifiyet oluþurdu. O yüzden mümkün olduðu kadar fars tarzýnda, kalabalýk ve curcunalý mizansenleri ve daha alaturka bir estetiði tercih ettim. Bundan sonraki çalýþmalara gelince... Benim daha ilk filmim bu, nasýl bir üslup geliþtireceðimi zaman gösterecek. Amakendimi tekrar etmeye de niyetim yok. Ýkinci ve üçüncü filmlerimde farklý þeyler deneyeceðim. Hep þuna inanýrým: Bir þeyin biçimini içeriði belirler. Ýçerik kendi biçiminin kendi belirler. Bu proje bir dionizyak film çýkardý ortaya, belki yeni film daha apollonyan olacak, daha kontorllü, daha tasarlanmýþ bir þey olacak. Hikâye kendi biçimini kuruyor.


Film hem hikâyesiyle, hem de araya yerleþtirdiðiniz, benzincide çalýþan gencin Bisiklet Hýrsýzlarý'ný izliyor olmasý, filmin De Sica'dan bir alýntýyla baþlamasý gibi referanslarla, doðrudan Yeni Gerçekçilikle iliþkileniyor. Böyle doðrudan bir bað kurmanýnzýn nedeni ne?
Yeni Gerçekçilik sete çýkarken benim þiarýmdý. Bu söyleþide Brecht'ten bahsetme nedenim, bu iiþn kuramýný en iyi onun yapmýþ olmasýndan; yoksa onlarýn entelektüel akrabalýklarý vardýr. Tabii ki Zavattini ve Yeni Gerçekçiler de, Sovyet Devrimci Sinemacýlarý, peþi sýra da Fransýz Yeni Dalgasý, ayný paradigmanýn varyasyonlarýdýr diye düþünüyorum. Yeni Gerçekçilerin pratiði beni böyle bir film çekmeye yöneltti, yoksa olanaksýzlýktan ya da yoluktan köylülerle film çekmedim. Sette Mehmet Ali Alabora benim oyuncu koçluðumu yaptý. Onun dýþýnda da Türkiye'nin pek çok popüler dizisini çektiðim için pek çok star tanýdýðým var; isteseydim beþ kuruþ almadan oynarlardý filmde. Ben burada kuramsal bir motivasyonla yola çýktým. 1930'larda :Jon Luis...'nýn geliþtirdiði bir kuram var: homoludans, "insan oynayan bir hayvandýr". ..'nýn Ayrýntý'dan çýkmýþ kitabý da var. Homopoliticus'un üzerine böyle bir katký yapmýþ ... . Bu, sahne sanatlarýný çokilgliendiren bir kuram. Gerçekten insan oyun kuran bir hayandýr. Kuramsal olarak buna çok inanýyordum. Onun ötesinde de filmin geçtiði, benimde doðup büyüdüðüm coðrafyada da, ciddi bir oynama geleneði, tiyatro geleneði olduðunu düþünüyorum. Dünya tragedyalarýnýn, komedilerinin çýktýðý bölge. Toðraý kazdýðýnýz zaman altýndan mutlaka bir tiyatro çýkýyor. E ben diyalektiðe, kültürlerin daimiyetine inanan bir insaným. Modern kültürler geldi ya da Ýslami kültür geldi ve eskisi yok oldu gibi bir þeye inanmýyorum. Kültürler kendi yollarýný bulurlar ve tarihsel diyalektiðe göre yol alýrlar. O yöreye gittiðiniz zaman da insanlarýn gündelik hayatlarýnda, kahvede, sokakta birbirleriyle oyun kurduklarýný görürsünüz. Brecht'in Bavyera'da en çok uðraþtýðý þeydir bu, sokaktaki insan. Dolayýsýyla, böyle bir kuramsal çerçeveyle de yola çýktýk: Ýnsan oynayan bir hayvandýr ve biz insanýn içindeki bu oyunculuðu keþfedeceðiz ve kameraya da sýðdýrmaya, resmetmeye çalýþtýk.


Filmi izleyen kimi insanlar yöre aksanýndan dolayý altyazýlý olmasý gerektiðini söylüyor ki zamanýnda, Yeni Gerçekçliðin ilk filmlerinden olan, Visconti'nin Sicilya'da geçen filmi Yer Sarsýlýyor'dan sonra da benzer bir tartýþma olmuþtu. Siz hiç filme altyazý koymayý düþündünüz mü?
Yöreci aydýnlar vardýr, bir omuz attýn mý milliyetçi olursun, ben o deðilim. Buradaki yerellik vurgusu, yeni tanýmlanmýþ yerellikle ilgili. Biz de baþta altyazýlý yaparýz diye düþünmüþtük, ama genelde filmdeki diyaloglar anlaþýlýyor, altyazý yabancýlaþtýrý diye vaz geçtik bundan. Ama yaptýðýmýz ön gösterimlerde daha büyük oranda anlaþýlmadýðý sonucu çýksaydý altyazýlý yapacaktýk. Bu haliyle yüzde 20 bir iskonto var filmin diyaloglarýnýn anlaþýlýrlýðýnda; ama bu da politik bir tavýr benim için. Filmde kullanýlan Ege lejçesi çok orijinal bir Türkmen lehçesidir aslýnda ve muhtemelen on sene sonra artýk kullanýlmýyor olacak. 1979'da Ýtalya'da Kültür Bakanlýðý yerel þivelerin yok oluþuna karþý önlem alýyor. Biliyorsunuz o yerel þivelerin yok oluþu, ulusal dil politikalarýyla ortaya çýkan bir þey. Þimdi o ulusal diller bile Ýngilizce'nin etkisiyle yok olmak üzere... Yerellik çok anlam ve önem kazanýyor. Ben de filmi yaparken "anlamazlarsa anlamasýnlar" diye düþündüm. Sonuçta Türkçe altyazýlý filmler de, çeviri eksiklikleri ve ayný anlamý yaratmanýn zorluðu nedeniyle tam anlaþýlmýyor. Bizim filmimizde de beden dili, gestuslar anlatýr diye düþündük; mevzunun tamamý anlaþýlýyorsa problem yok, her þey tam olarak anlaþýlmasa da olur diye düþünüyorum.

Filmde þive olmasa da, sahnelerde sürekli yüksel sesli konuþmalar ve baðrýþmalarýn olmasý biraz yorucu olabiliyor. Sizin filmin bu yanýnýn izleyenleri rahatsýz edebileceðine dair bir endiþeniz oldu mu?
Oldu ki filmin öyle yorucu bir yaný var gerçekten. Ama ben bir sanatçý olarak doðru söylemek zorundayým. Toplumsal gestus dediðimiz, toplumsal tavýr dedðimiz þeye inanýyorum. O yörenin insaný gerçekten böyle býcýr bucur, yüksek sesle ve bol konuþan, bir toplum. O gestusun ortaya çýkabilmesi için böyle çekmek durumdanydým. Kuzey toplumlarý gibi sessiz bir toplumu konu alsaydým öyle yapardým. Orada manasýz muhabbetler de oluyor, bir cümleyle anlatýlabilecek þey beþ cümleye de çýkýyor. Oradaki toplum, konuþma toplumu. Senaryo aþamasýndayken, kendi aramýzda "acaba çok mu diyalog var" diye konuþtuk. Ben çok diyalog olmasýnýn sinematograiyle bir çeliþki içerdiðini düþünmüyorum. O, son on beþ-yirmi yýlýn anlayýþý. Sinema eþittir minimum diyalog gibi bir denkleme inanmýyorum. Tüm Ýtalyan sinemasýna baktýðýnýzda çok konuþan bir sinema olduðunu görüyorsunuz, filmlerin altyazýsýný takip edemezsiniz ki o filmler Ýtalyan toplumunu yansýtýr. Bizim bölge de öyle, çok konuþan bir toplum ve o haleti ruhiyeyi ancak çok diyalogla yaratabiliyorsunuz.

Kazak Þenliði 'Sinemalar Derlemesi' 3-9 Aðustos'ta Los Angeles, DGA'de

CUMARTES�, HAZ�RAN 23, 2012

The Second "Kazakhstan Montage of Cinemas: Film & Cultural Festival" launches at the Directors Guild of America (DGA) in Los Angeles on Aug. 3 for a one-week celebration of Kazakh cinema and culture, including musicians.

The festival is a stellar opportunity for directors, producers, location scouts, and the general public to get an understanding and appreciation of this exotic locale without leaving home.

Sweeping from the Caspian Sea on its Russian border to the Altai Mountain range on the Chinese border, Kazakhstan has a rich nomadic history as well as a powerful current tapestry of cultures. Since gaining independence in 1991, the Central Asian Republic has embraced its remarkable filmmaking past that dates back to the 1930's, when Sergei Eisenstein made his classic “Ivan the Terrible” in this mystic land, and has even given rise to several "New Wave" movements.

Opening night on Aug. 3rd begins with a reception at 7 pm, and includes a program of live entertainment until 11 pm, at the DGA Theater.

Sponsored by Kazakh Geographic Society (KazGeo.kz ), helixfilmsinc.com , the Embassy of the Republic of Kazakhstan, and the Honorary Consulate of Kazakhstan in Los Angeles, the festival includes Advisory Board Members Steven-Charles Jaffe (GHOST, K19), David Marconi (Screenwriter, ENEMY OF THE STATE), and Ambassador Erlan Idrissov.

Tickets cost $10 (including free parking) can be purchased from the festival’s website. "Kazakhstan Montage of Cinemas: Film & Cultural Festival 2012" will be held Aug. 3 - 9 at the Directors Guild of America on 7920 Sunset Blvd in Los Angeles, California

For more information, please see www.kazakhfestival.com - KazakhFilmFestLA@gmail.com

Kaynak : HelixFilmsInc.com

65. Cannes Film Þenliði'nde en iyi Kýsa Film 'Sessiz' (Be Deng) seçildi.

PAZAR, MAYIS 27, 2012

65. Cannes Film Festivali kapanýþ töreninde Ýlk Altýn Palmiye Kýsa Film dalýnda verildi.

En Ýyi Kýsa Film ödülünü 'Sessiz' filmiyle Rezan Yeþilbaþ kazandý.

DÝYARBAKIR'DA ÇEKÝLDÝ
Belçim Bilgin ve Cem Bender'in baþrollerinde olduðu, daha önce Akbank Kýsa Film yarýþmasýnda en iyi film ödülü de alan film, Kültür ve Turizm Bakanlýðý Sinema Müdürlüðü'nün desteðiyle Diyarbakýr'da çekildi.

'Sessiz' Cannes'da kýsa film kategorisinde bugüne dek Türkiye'den yarýþan dördüncü film. Bundan önce Koza filmi ile Nuri Bilge Ceylan, Kýyýda filmiyle Ebru Ceylan ve Poyraz filmiyle Belma Baþ festivalin yarýþmalý bölümüne seçilmiþti. 1939 yýlýndan bu yana Cannes'da uzun metraj kategorisinde yarýþan ve baþarý elde eden toplam yedi filmimizin yönetmenleri, Yýlmaz Güney, Nuri Bilge Ceylan ve Fatih Akýn olmuþtu.

Kaynak : www.ensonhaber.com

Di�er Haberler

Efsane Filmi'deki Türk Lokumu

BÜCHER UND POLITIK: Literatur im Minenfeld

Black Hawk Down: VFX and Postproduction. Interview with Olçun Tan

5. Türkçe ve Sahne Sanatlarý Yarýþmasý

Elimizdeki Birkaçý

Shorts Awards Altýn Portakal'a

1. Los Angeles Türk Film Þenliði tarihi Mýsýrlý Sinemasý'nda

Holivut’un fethi

Ömer Faruk Tekbilek ile Yasmin Levy Toronto'da konser verdi

Can, Sundance'de Seyirci Ödülü aldý

1. Los Angeles Türk Film Þenliði 1 Mart'ta Baþlýyor

Ýstanbul modern'deki 'Hayal ve Hakikat' sergisi New York Times'ta

Sýra dýþý bir roman ‘’Provokatör, Paranýn Olmadýðý Gün’’

ABD’den Antalya Müzesi'nde sergilenmek üzere getirilen 'Yorgun Herakles'i 35 bin kiþi ziyaret etti.

Emre Arolat Architects’e Dünya Mimarlýk Festivali’nde “Highly Commended” ödülü

Raþit Çelikezer’in yönettiði 'Can' Sundance Film Festivali'nde

Twenty7'nin 2. Müzik Klibi 'No Chemical Love'

Semih Tareen Film Müziði Albümü Tüm Marketlerde

WORLD'S TALLEST MAN-Sultan Kösen'in belgeseli at Bel Air Film Þenliði'nde

'Direk Aþk'a Amerika'dan iki ödül

Cenk Uygur: Sesimi Kýsmaya Çalýþtýlar

Graffiti Festivali, 24 Temmuz Pazar günü Taksim Gezi Parký'nda!

Direk Aþk'a Accolade'den Ödül

Sinem Bodrum'da söyleyecek

Kazým Mirþan ve Erken Türk Tarihi finalde!

Kazak Film Þenliði

Türk Pasaportu bir Belgesel

Sinem Saniye Los Angeles'de Japonya icin cok ozel konser verecek

Anzaklar ve Türkler ABC'de

Hakan Günday DilDile'de

Cannes'da Türk Kýsa Filmleri

DÝREK AÞK bir Ýrem Altuð fikri

Alex Demir Interview on TRT

Kendini Türk hisseden ‘Cavad Han’ filmini izlesin

Cengiz Aytmatov Film Günleri

Atatürk aþký Broadway'de

Almanya’da 'Kurtlar Vadisi Filistin' yasaklandý

Resmine Atis'in Fortunate Sons filmine açýk mektubu

Altýn Türk Ödülleri Oylamasý

Türk Sanatçýlar SOFA 2011 Sanat Sergisi'nde

Fatih Akýn'a Onur Ödülü

"Simyacý'nýn Hikayeleri"

'Ýlahi adalet yerini buldu' Ali Sunal, mutluluktan uçuyor...

HOMELAND-VATAN-Bir Kýbrýs Belgeseli

Türk sinemasý rekor peþinde

Twenty7 Müzik Vidyo

Londra Türk Filim Þenliði

'Türk Sinemasý' mý demiþtiniz?

47. Altýn Portakal Sinema Ödülleri

Toronto'da 'Yaþasýn! Ýstanbul' nidasý 35. Toronto Film Festivali'nde on beþ Türk filmi gösterilecek

rif Mardin belgeseli Los Angeles'ta

Los Angeles’ta bir "Aðrý" Hikayesi

Tribeca'da Sibel Kekilli'nin oyandýðý 2 filim ödül, Ferzan Özpetek'in filmi de 1 ödülle þenliðe Türk imzasý attýlar

Ýsmail Cem Televizyon Ödülleri sahiplerini buldu

Güney Doðu Avrupa Filim Þenliði 2010 Los Angeles'ta gerçekleþiyor

TARKANI KÝM HATIRLAYACAK YETENEK KORKU VE GENÇLÝK

‘The Pacific’e konu olan Ýzmir yangýný diziden çýkarýldý

TÜRK-ERMENÝ ÝLÝÞKÝLERÝNÝ KONU ALAN FÝLM FRANSA'DA VÝZYONA GÝRDÝ

'Büyük Oyun' San Francisco'daki þenlikte 'En Ýyi Film' ödülüne layýk görüldü

Yunanistan'ýn Eurovision þarkýsýna kemençe tepkisi

"9. Boston Türk Film ve Müzik Festivali" Yeþim Ustaoðlu'nun Pandora'nýn Kutusu filmiyle baþlayacak.

Türk filmlerinin Avrupa'daki tanýtýmý açýsýndan önem taþýyan Amsterdam Türk Fiilmleri Þenliði baþlýyor

Ünlü müzisyen ve yapýmcýnýn belgeseli Ýstanbul Filim Þenliði'nde gösterilecek

Sinem'in A.B.D. gezisi 2 gün sonra baþlýyor

Runaway Yapým bu yapýmýn yýldýzý

BAL Altýn Ayý'yý Aldý!

KELIN, OSKARLAR'DA SON ELEMEYE ALINDI

"Sinem'in 'Aþký Yunan nefretini Yendi"

New York’taki filim þenliðinden 4 Türk'e ödül

Kutluð Ataman'ýn Köln çýkarmasý

NEFES'in korsaný neden çýkmýyor?

MTV AMÖ 2009 - MaNga EN ÝYÝ AVRUPALI SANATÇI SEÇÝLDÝ

Dahi: Aydýn Esen

Kazakistanlý Uygur Sanatçý Ahmet Can AHAT davetiyesi

‘Ayrýlýk’a Filistin’den de tepki

Nuri Bilge Ceylan’a Büyük Ödül

Nefes rekor kýrdý

Kazak filmi KELIN Oskar aday adayý

Kültür baþkenti yaðmasý!

AYRILIK dizisine Ýsrail ayarý

Halit Refið hayatýný kaybetti

Ebru TV wins three Emmy awards

'Güneþi Gördüm' Oskar aday adayý

Selçuk Öksüzoðlu'nun yeni belgeseli: "The Turkish Musician"

Fatih Akýn'a "Soul Kitchen" ile Jüri Özel Ödülü

L.A. Times Cherien Dabis Söyleþisini ve

Yönetmen Greyson’dan Ýsrail’e protesto

Sinem Saniye MTV Söyleþisi

Stockholm'da Yaþayan Türk Yazar Önder Bir Hint Yayýncýyla Anlaþma Ýmzaladý

Issýz Adam'a A.B.D.'den Ödül

"ÇÝZGÝ ROMAN SEVÝN!" yönetmen Ertuð Tüfekçioðlu ile söyleþi

'DIG COMICS' Kýsa Belgesel Gelecek Filim Þenliði Gösterimleri

Comic-Con 2009: CCI-IFF Ödülleri-DIG COMICS En Ýyi Belgesel

Ankara'dan Hollywood'a!

EN ÝYÝSÝ, YEGANE, KRAL

Türkiye'nin sesleri New York'ta

Dig Comics Dünya Gösterimi San Diego Comic-Con Uluslararasý Film Þenliði'nde

Türk müzikali ilk defa Broadway'de

Beyond belonging lll Almancý ! Tiyatro ve Film Þenliði

Turkla.com'dan fotografçýlýk ve fotoþop çalýþtayý

The Guardian: Ývedik'e dikkat!

Kurtlar Vadisi'nden bir film daha

Jennifer Fontaine

3. TÜRK KLASÝK MÜZÝÐÝ ÇALIÞTAYI

Cannes Film Festivalinde ’’Türk Gecesi’’

Türkiye'de deneklere rüþvet

"Devrim Arabalarý"na Monaco’da ödül

Altýn Koza jury announced

SESSÝZ GÖSTERÝ

Malkovich’e "Sinema Onur Ödülü"

Orta Doðu Gümbür Gümbür

Ödüllü Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ýn filmi Los 27 Mart'ta Los Angeles'da gösterimde

Güneþi Gördüm by Mahsun Kýrmýzýgül

En Geniþ Alanda Düzenlenen Türk Þenliði

BASIN DUYURUSU, BLUEMASK PRODUCTION, Mart 2009

AYÇA ERSOY'UN RENK DÜNYASI

Türk Rakçý, Kutsal, 26 Mart'ta,

Sinem Saniye Müzik Klibi

Ývedik 2’ye Alman basýnýndan büyük övgü!

Kurtlar Vadisi’nin yayýn tarihi belli oldu

"Üç Maymun" pýt pýtý biraz bol ahlaki çöküntüyü anlatan bir hikaye

Türk tarihinin karanlýðýna ýþýk tutan filim

Broken Windows þimdi DVD'de

'Recep Ývedik 2' Almanya’da da rekor kýrdý

Türk Film Bestecisine Amerika’dan Üçüncü Kez En Ýyi Film Müziði Ödülü

ÝST/West EL CID'de

Recep Ývedik 2’den tüm zamanlarýn rekoru

Aþkýn Özcan'ýn " THE MINI-SUBMARINE " adlý romaný çýktý!

"Are We In Love!" - Müzik Klibi Kutlamasý

"My Rumi Valentine"

Kendi sinemasýný en çok sevenler Türkler

Güz Sancýsý’nýn baþrolünde James Bond olmalýydý

Gradient Effects Takýmý, Gnarls Barkley Klibi için Visual Effects Society Ödülüne Aday

A.R.O.G hasýlat rekoru kýrdý

CAFAM ile SoCiArts Yapým Sunar

ADA

'3 Maymun’dan dev adým

Gradient Effects Sundance için 2 film bitirdi

Holivud'daki Araplar ve Müslümanlar

THY için geliyor

New York'ta Ýdil Biret konseri

PANDORA’NIN KUTUSU 23 Ocak 2009’da sinemalarda

Sonbahar dizisi ekibi kaza yaptý: 2 ölü

"Üç Maymun" Palm Springs Filim Þenliði’nde

Toronto Evrenkenti mezunu Türk 6. Kitabýný Yayýnladý

Suriye’de "Türk Filmleri Þenliði"

Karagöz, Türk-Amerikan Televizyonu'nda

MUSTAFA MISTIK!

6-7 Eylül sancýsý beyazperde

Filim Eleþtirmenlerine Ölüm! Yaþasýn Þöhretler Alemi!

Dostum Pasifik Imza Gunu Westwood'da

Özpetek’in filmleri New York’ta

Warner Bros’tan Türk’lere: Fuck off ve fuck you!

Nuri Bilge Ceylan Asya-Pasifik Sinema Ödülleri'nde En Ýyi Yönetmen ve 3 Maymun Söyleþisi

Sedef Erken: We need a Musician's Union

Neden sponsor bulamadý?

Uluslararasý Hollywood Öðrenci Film Þenliði'nde 3 Türk Filmine, 3 Ödül

Emre Aydýn, "Avrupa’nýn En Ýyi Sanatçýsý"

Türkçesi Varken

Türk filmine korku Oscar'ý

3 Türk filmi Uluslararasý Hollywood Öðrenci Film Þenliði'nde

Son Buluþma

Türk filmleri Asya’daki yolculuðunu sürdürüyor

Müzik medyasýnýn deðiþmesi lazým

Turkish Kasbah

"Altýn Ýstiridye", "Pandora’nýn Kutusu"nun

New York Türk Filim Þenliði Gösterim Çizelgesi

Jennifer Fontaine Haberleri

'Filmmaking is my sickness, success is my painkiller'

ÜNLÜ SÝHÝRBAZ KUBÝLAY QB TUNÇER LAS VEGAS'TA

mustafa

Serdar Burhan Kalsýn American Carol'da

Ali Taran'a göre Türkiye reklamý

Gradient Effects-Olçun Tan ve Gnarls Barkley'nin Kalbine Þarký Söyletti

Sinem ve Alper Turkish-American Hour'da

Bükreþ Film Festivali'nde Türk sinemasýna 3 birincilik

Amerika Dans Festivali'nde tanýdýk bir koreograf: Aydýn Teker

Doðukan Manço ile geçmiþten bugüne yolculuk...

New York'ta Türk Sinemasý Oturumu

Türk Sinemasý'nýn A.B.D. çýkartmasý

Benim yalnýz ve güzel ülkem

Hollywood'taki Türkler `Body Of Lies' filminde

Ceylan’a En Ýyi Yönetmen' Ödülü

'Üç Maymun' Cannes'te Altýn Palmiye yarýþýnda

The Second Venice-2. Venedik

Hüseyin Karabey'e Tribeca'da En Ýyi Kurmaca Yönetmeni Ödülü

TIE Etkinlikleri Basýnda: TÜRKLER, ABD FÝLM SEKTÖRÜNE EL ATTI

DOCU TURK TÜRK BELGESEL GÖSTERÝMÝ 2008, Los AngeleS

Türk belgeselleri New York'ta esti

New York'taki Carnegie Hall'da Osmanlý-Türk Müziði Dinletisi

Wexler, Fontaine sketch Clowns

DUMAN 2008 A.B.D. KONSERLERÝ

Ýþte yeni Atatürk

Sinem Saniye'nin ilk L.A. konseri

ÝNSANÝty sanat sergisi - Beliz Ýristay

TRT 1915 Ermeni Olaylarý Dizisi Çektirecek

Özgürlükler ve Demokrasi Ülkesi A.B.D.

Ertuð Tüfekçioðlu'nun söyleþisi Ebru TV'de

Halk ozaný Aþýk Veysel anýlýyor

Ýstanbul

"Shake It Baby!" written by Aþkýn Özcan

Giovanni Scognamillo: “Sanatçý deðil, zanaatçýyým.”

Bayrampaþa filmi belgesel gibi oldu

'Kýsa Filmciler Ödül Avcýlýðý Yapýyor!'

120 Bakan'dan tam not aldý

Cem Yýlmaz'lý GÝTT adlý OPET reklam kampanyasýna ödül

Alex Demir Turkish Hour'da

Guinness'e girdi ama kendine bir ev alamadý

Kazakistan Oskar'a Aday

When I Don't Sleep... çýktý

Say'ýn ödülünü babasý aldý

Gülsin Onay Kremlin'de

Kýsa filmin tarihine imza atan usta

Recep Ývedik 22 Þubat'ta Sinemalarda

Bir Türk Köyünde Doða Ana'nýn Kanunlarý'na Gençlik Dolu Bir Uyanýþ

Corc Vaþingtýn Evrenkenti belgeselcilere burs veriyor

'Made In Europe' yakýnda sinemalarda

HÝPHOPÝSTAN En Ýyi 10 Hip Hop Filmi Arasýnda

HÝPHOPÝSTAN En Ýyi Kýsa Belgesel Ödülü Kazandý

Nihat Genç anlatýyor...

'Sinema Sinemadýr' kardeþim!

Türk sinemasý 2007'ye rekorla veda ediyor.

Mehmet Akif Ersoy 20 Aralýk 1873, Ýstanbul – ö. 27 Aralýk 1936, Ýstanbul

Alex Demir 'Arkanýzda belli bir güç yoksa tutunmanýz imkansýz'

Öpüþürsen Yuðtub'a düþersin tabi

TÜRK ASILLI AMERÝKALI OYUNCU ALEX DEMÝR ÝLE NEW YORK’TA ‘HOLLYWOOD SOHBETLERÝ'

Akýn'ýn 2 Köküne Olan Baðlýlýðý Filimlerine Yansýyor

Gencebay: 'Yunanlar bizim akrabamýz olabilir'

Köln'de Türk Filim Þenliði

Seda Aybay'ýn "Ýstanbul Hatýralarý" by Kybele Dans Tiyatrosu'nda

Sema Gösterisi, 17 Aralýk Pazartesi, Royce Hall'da

Louvre Müzesi'nde Türk esintisi

Fransa'da Türk Sinema Günleri

3 gurbetçi Türk'ten yeni bir oyun 'Crysis'

Hollywood'da Kürdistan siyaseti ve Türk Düþmanlýðý

ÝZ, AVRUPA'NIN EN ÝYÝ BELGESEL KANALI SEÇÝLDÝ

Lev Yýlmaz'ýn

Sertab'ýn Ýngilizce Türküsü protesto edildi

Orta Asya'nýn Kutsal Sesleri

'Saklý Yüzler' Gösterimi

Justin McCarthy Ebru TV'de

Türk Filmi - þiir

'Kurtuluþ Savaþý filmi çekeceðim'

Leslie Bates-Büyüktürkoðlu'ndan

Amerika'yý inlettiler

Ýlköðretim Okulu Öðrencilerinden Ermeni Katliamý Belgeseli

MUSEREVIEW - Aðustos, Eylül, Ekim 2007 Þairleri

"Þimdi Türküm demek hoþuma gidiyor"

Asya Pasifik Sinema Ödülleri'nde TAKVA 3 dalda aday

Hayko Cepkin'in Ýzmir Konseri

Kýbrýs Uluslararasý Kýsa Film Þenliði

'Takva'nýn yönetmeni Özer Kýzýltan 'European Discovery 2007'ye aday gösterildi

"Ýklimler" 27 Eylül'den Ýtibaren Almanya'da Sinemalarda

Türk Rak Topluluðu mor ve ötesi Kasým'da ABD'nin Batý Yakasýnda 2 konser vermeðe Geliyor

"Yaþamýn Kýyýsýnda" Almanya'nýn Oscar adayý

Jeff Treves' new work on CG Society

Goran Bregoviç ilk kez 29 Eylül'de Ankara'da!

"Yumurta" Avrupa'nýn en iyisine 12 dalda aday

New York'ta Zeki Demirkubuz filmleri gösterimi

Ýstanbul ÞÝMDÝ Viyana-Einladung zur Vernissage am 13 Eylül'de

Barýþ Günü'nde Türk-Ermeni kardeþliði

Bir Osmanlý Askerinin Sýradýþý Anýlarý baþlýklý aný kitabý Ekim Yayýnlarý'ndan çýktý.

3. Uluslararasý Avrasya Filim Þenliði Ang Lee ile baþlýyor

'Takva' Saraybosna'da en iyi film seçildi

Mevlana filmi Konya'da çekilecek

A Play "Calling In Love" World premier opens on 8.17.07 Friday

'Kurtlar' güldürü yapacak

TRT'nin Holivud ataðý

1. Sevim Tanürek Þarký Yarýþmasý

Atatürk'ün hayatý çizgi romanda

Türk Müziði Avrupa'da neden Dinlenmiyor?

Fatih Akýn'dan Trabzonspor belgeseli...

Altýn Portakal'dan Türk sinemasýna yeni destek

THE SECOND VENICE - by Askin OZCAN

Türkiye bu iki reklamý konuþuyor!

4 Temmuz Zafer Bayramý

Kemal Sunal kabri baþýnda anýldý

’Uzak’ 1000 film listesinde

Türk kültürü Disneyland yolcusu

Kýrýk Melek baþladý

Photograph exhibition titled “Ýstanbul Armenians”

Beþ Vakit (Times and Winds) 2007 Los Angeles Filim Þenliði'nde

Yener Korkut on TRT

"Anadolulu" adlý kýsa filim 8 Haziran'da USC'de

Türk Yönetmen Þahin'in History Channel'daki 'CITIES OF THE UNDERWORLD' belgeseli seyredilme rekoru kýrýyor

Fatih Akýn Kan 2007'deki baþarýsý

Clementine Feature Set Up in Türkiye

Muses Prize - Poetry to Askin Ozcan

"Anadolulu" Robert Zemeckis Dijital Sanatlar Merkezi'nde gosterilecek

Müslüman Kimliðinin Amerikan Televizyonundaki Yeri adlý oturum Beverly Hills'de gerçekleþecek.

Mondo Macabro'nun Gözde Türk Sinemasý Belgeseli

ATIF YILMAZ’ý saygýyla anýyoruz

Kars'ta Film Cekmeye Ne Dersiniz?

Alex Demir Ebru TV'de

IKI KIZ Los Angeles'daki Güneydogu Avrupa Film Senligi'nde

ON PBS: American Masters: Atlantic Records: The House That Ahmet Built

ARMENIAN REVOLT 1894-1920 - SCREENING ON 25TH

18. Türk Film Günleri Münih'de baþlýyor

John Lennon Beste Yarýþmasýný Sinem Kazandý.

The Midday Express: Repairing the Turkish image via movies

Salih Memecan, JibJab'la beraber 'Siyasal Yergi'de

Dondurmam Gaymak'a HBO Uluslararasý Güldürü Filimleri Þöleni'nden Ödül

Mennan Yapo - Önsezi

Mevleviler Güney Kaliforniya'da!

ÝSTANBUL KLASÝK TÜRK MÜZÝÐÝ KAMPI

Leslie Bates Büyüktürkoðlu'nun yeni Turkla.com makalesi

The Sultans of Satire: Middle East Comic Relief

Turkey battles genocide claims in Hollywood

Alinur Geceyarýsý Expresi gerçeðini belgeledi

Turkish Comedian Gülden Performs in Middle East Comic Relief, Jan. 27!

Türk sinemasýndan kovboy filmi

HOKKABAZ Irvine'da

'Çince söylesin daha çok insana hitap eder'

Yeþilçam Hollywood’u bitirdi

Türk Sinemasý'nýn yükseliþi...

Fatih Akýn ve son filmi

"Anti-Jewish" Turkish film pulled from US theaters

Kime niyet kime Euroimages

BAYRAMPAÞA CEZAEVÝ FÝLÝM ÞENLÝÐÝ

Dondurmam Gaymak Oskar adaylýðýna bir adým daha yaklaþtý

YA TUTARSA? ve GÖNLÜMÜN ÝSÝ (WELL SOOTED) Boston Türk Filim Þenliði'nde

Türk Hattatçýlýk Sanatý

Uneasy Ottomans-LA Weekly

Resmine Atis, Tom Sizemore ve Edward James Olmos ile SPLINTER'da baþrolde

Turquoise

ifremi unuttum